Politica de confidentialitate

Politica de securitate a datelor cu caracter personal www.my-k.ro

Aceste informații au fost actualizate conform dispozițiilor din Regulamentul European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date (GDPR) si au scopul de creștere a nivelului de protecție a datelor personale si de creare a unui climat de încredere care sa permită fiecărei persoane controlul asupra propriilor date.
In măsura in care vor interveni si alte dispoziții legale sau masuri necesare tehnice sau organizatorice necesare scopului de mai sus, ne rezervam dreptul sa modificam politica si practicile noastre de confidențialitate astfel ca va rugam sa revedeți periodic aceasta informare.

INFORMAREA PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

SC STEEL CONSULT SRL, deținătorul site-ului www.my-k.ro (operatorul) are obligația de a administra în condiții de siguranța si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care utilizatorii le furnizează despre aceștia, un membru al familiei ori o alta persoană.

  1. Ce sunt datele personale?

Orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (adică o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare – nume, adresă, număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

  1. De ce colectăm datele personale?

Scopul colectării datelor rezultă din activitatea noastră de comerț, respectiv magazin online, de furniza produsele si a livra serviciile pe care le-ați solicitat și din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor dvs. oferindu-vă informații despre produsele preferate, daca optați pentru comunicări de marketing.

  1. Cum colectăm datele personale?

www.my-k.ro colectează datele personale primite în mod direct de la dvs. prin completarea formularelor de pe site (ca urmare a efectuării unei comenzi, ca urmare a abonării la newsletter-ele www.my-k.ro ).Formularele includ câmpuri precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon mobil, parola de acces, detalii privitoare la datele de sediul social al companiei tale etc.
Site-ul nostru colectează în mod automat informații precum IP-ul dispozitivului pe care îl utilizezi, localizarea generală de unde vizitezi site-ul, tipul de browser, istoricul paginilor accesate, sistemul de operare ori dispozitiv mobil de pe care vizitezi magazinul online.Colectarea acestor date este justificata de interesul nostru legitim de a vă facilita accesul de pe toate tipurile de dispozitive, adaptând site-ul nostru la necesitățile și tendințele vizitatorilor, pentru a oferi o experiență cât mai facilă de interacțiune, pentru a observa și corecta eventualele probleme tehnice pe care le pot avea serverele noaste când livrează conținut către anumite tipuri de dispozitive.

Site-ul nostru folosește cookie-uri și alte tehnologii similare (mici fișiere text ce sunt plasate pe dispozitivul dvs. pentru a facilita citirea informațiilor pe care dvs. le-ați transmis deja către site-ul nostru de ex, utilizator (user), pentru memorarea unor opțiuni în coșul de cumpărături, istoricul vizitelor).

Cookie-urile asigura utilizatorilor (user-ilor) o experiența plăcuta de navigare si susțin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: de ex. preferințele in materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevanta preferințelor de cumpărare online. Acestea sunt cookie-urile ”directe” stabilite de domeniul pe care îl vizitați în momentul respectiv, de ex. www.my-k.ro dar există și cookie-uri ”terțe” stabilite de alte domenii decât cel vizitat, aleatorii plasate prin intermediul unor terțe parți/ furnizori care pot ocupa o anumita secțiune de conținut (ex: news box, un video sau o reclama). Aceștia pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidențialitate ale deținătorilor site-ului.

Cookie-urile care vizează performanța site-ului in sine nu solicita informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. După dorința dvs. se pot ajusta setările de confidențialitate din browser pentru a bloca toate cookie-urile; cu toate acestea, acest lucru ar putea afecta grav experiența de navigare, deoarece multe site-uri web ar putea să nu funcționeze corect.

Acest website utilizează Google Analytics, un program de analiza a traficului de internet furnizat de Google, Inc. (“Google”). Google Analytics utilizează cookie-uri pentru a ajuta www.my-k.ro să analizeze modul în care utilizatorii utilizează site-ul, pentru a elabora rapoarte în acest sens. Google respecta prevederile GDPR, politica de conformitate fiind în adaptare la cerințele Regulamentului european de protecție a datelor cu caracter personal.

  1. Pe ce bază folosim aceste date?

Datele menționate mai sus sunt folosite pentru a vă permite accesul in site si pentru a putea livra produsele și informările noastre conform modalității pe care ați ales-o să le primiți (cumpărarea produselor, livrarea acestora, newsletter, etc.). Baza legală pentru această prelucrare este încheierea și executarea unui contract online la care sunteți parte (ori de cate ori solicitați operațiunile de mai sus, sunteți de acord cu termenii si condițiile de furnizare a acelor produse). Pentru emiterea facturilor si/sau în cazul în care suntem obligați să depunem declarații fiscale în legătura cu comenzile efectuate de dvs. se poate să solicităm informații fiscale detaliate precum: adresa dvs. (necesara pentru a fi trecuta pe factura fiscala), dar si alte date fiscale pe care legea ne obligă să le colectam și prelucrăm în legătură cu tranzacția respectivă. In aceasta situație, temeiul legal pentru prelucrare va fi reprezentat de obligația de a ne conforma cu prevederile din legislația internă iar perioada de stocare va fi cel puțin egala cu cea impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fără limitare, la dispozițiile privind arhivarea.

Site-ul nostru vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a ne trimite un mesaj prin intermediul formularului de pe pagina de Contact. Datele pe care le trimiteți in urma folosirii acestei opțiuni de contactare sunt prelucrate în baza interesului nostru legitim de a răspunde solicitării dvs. și / sau de a păstra o evidență a reclamației dvs., a solicitării de consultanta și a altora similare. Aceste date sunt stocate timp de 3 ani.

Nu vă folosim datele pentru a vă trimite comunicări de marketing decât dacă optați în mod explicit pentru o astfel de comunicare, bifând opțiunea de newsletter pe care o puteți retrage oricând doriți (retrageți consimțământul) fie în comunicarea însăși, fie prin bifarea opțiunii NU din contul de utilizator, fie contactând-ne.

  1. Sunt transferate datele?

Informațiile personale pot fi comunicate catre oricare din partenerii nostrii in scopul livrării coletelor comenzilor online ( GLS Romania ), sau orice alta firma de curierat cu care noi ( STEEL CONSULT SRL) stabilim prin contract distributia coletelor catre clienti si implicit gestiunea informatiilor cu caracter personal ( Nume, Adresa, Numar de telefon, etc), in vederea intocmirii documentelor fiscale si documentelor necesare distribuirii coletelor in conditi optime.

SC STEEL CONSULT SRL este operator în înțelesul GDPR, firma care administrează www.my-k.ro, iar pentru desfășurarea activității va încheia contracte scrise cu obligații de confidențialitate cu terții furnizorii de produse și servicii, care au statut de împuterniciți conform GDPR, de ex. platforma de e-Commerce a magazinului, firma de găzduire a site-ului, curierii, procesatorii de plăți, terții integrați în site (Google Analytics, Facebook etc.), furnizorii sistemelor de tehnologie și securitate a informației, agențiile de marketing online, companiile ce asigura funcționalitatea site-ului și către alte parți, cum ar fi autoritățile si instituțiile publice, contabilii, auditorii, avocații si alți consultanți externi, a căror activitate implica necesitatea cunoașterii acestor date și/sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvăluire sau dacă este în interesul legitim al www.my-k.ro pentru dezvoltarea afacerii.

Accesul la informațiile personale este limitat la acei angajați care trebuie să cunoască informațiile personale și pot include angajații din departamentele de marketing, tehnologia informației, contabilitate și de securitate.

Cu excepția situațiilor detaliate în mod expres mai sus, niciodată nu vom dezvălui, nu vom vinde sau nu vom închiria informațiile personale unei terțe părți fără a va notifica și, dacă este cazul, fără a obține consimțământul dvs.

Vom verifica întotdeauna că orice terțe părți către care dezvăluim informațiile personale sunt supuse obligațiilor de confidențialitate și de securitate în conformitate cu contractele semnate cu aceștia și cu legile aplicabile.

Dacă furnizăm orice informații cu caracter personal unor astfel de entități terțe aflate in afara SEE, vom lua măsurile adecvate pentru a ne asigura că destinatarul va protejează în mod corespunzător informațiile personale, precum asigurarea în cazul furnizorilor de servicii cu sediul în SUA sau cu sediul în alte țări din afara SEE (inclusiv Japonia), a respectării acordurilor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană sau asigurarea că aceștia s-au înscris in programul Privacy Shield.

  1. Ce drepturi ai, ca utilizator al www.my-k.ro?

Pe lângă drepturile existente, de la data aplicării GDPR, beneficiați de drepturi adiționale:

  • Dreptul la informare – art. 13 și 14 GDPR – se pot solicita informații privind activitățile noastre de prelucrare a datelor dvs. personale;
    Dreptul de acces la date – art. 15 GDPR- se poate obține confirmarea daca se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc, si in caz afirmativ, acces la acele date si alte informații utile.
    • Dreptul la rectificare – art. 16 GDPR –puteți rectifica datele personale inexacte sau completa;
    • Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) art. 17 GDPR – puteți obține ștergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevăzute de lege;
    • Dreptul la restricționarea datelor –art. 18 GDPR- puteți solicita restricționarea prelucrării in cazul in care contestați exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevăzute de lege;
    • Dreptul de opoziție art. 21 GDPR– puteți sa va opuneți, in special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim, de exemplu atunci când acestea sunt prelucrate in scopuri de marketing direct. Ca sa fie mai clar modul in care se poate exercita acest drept, trebuie menționat, spre exemplu, ca in toate newsletter-ele care provin de la www.my-k.roveți avea întotdeauna posibilitatea dezabonării.
    • Dreptul la portabilitatea datelor art. 21 GDPR- puteți primi, in anumite condiții, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poți solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
    • Dreptul de a depune plângere – puteți depune plângere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal; date de contact: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.
    • Dreptul de retragere a consimțământului – in cazurile in care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul dvs. , îl puteți retrage oricând cu mențiunea ca retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii rămânând in continuare valabila;
    • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, de a-ti exprima punctul de vedere cu privire la aceasta, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. www.my-k.ronu realizează astfel de profilări care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilări, va vom anunța si vom modifica prezenta politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal.

Puteți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla transmitere a unei solicitări in scris la sediul nostru cu sediul social in Strada Vasile Gherghel, numărul 34, sector 1, București, sau prin e-mail, la: contact@my-k.ro . Am numit o persoană responsabila cu protecția datelor cu caracter personal in cadrul companiei noastre care poate fi contactata daca exista nelămuriri cu privire la orice aspect ce tine de protecția datelor personale, prin transmiterea unei cereri la datele de contact anterior menționate.

Referitor la solicitări te rugam sa ai in vedere si următoarele aspecte practice: vom încerca sa răspundem in termen de 30 de zile dar putem prelungi acest termen in funcție de complexitatea cererii tale, informându-te despre aceasta; este posibil sa nu iți putem oferi accesul daca acest fapt ar putea intra sub incidenta unor anumite prevederi legale dar te vom informa despre motivul refuzului; in unele cazuri e posibil sa nu putem căuta datele daca identificatorii furnizați in solicitare nu ne pot ajuta sa va identificam ca persoana vizata de operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal. In acest caz va rugam sa reveniți si sa oferiți date concrete si exacte.

  1. Ce masuri luam pentru asigurarea securității datelor?

www.my-k.ro a luat masurile necesare si rezonabile, din punct de vedere tehnic si administrativ ca sa protejeze datele tale personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgării, modificării, indisponibilității, accesului neautorizat și distrugerii, precum: controlul accesului fizic la sediul nostru, pregătirea personalului și blocarea fișierelor fizice în dulapurile de depozitare si arhivare, utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

www.my-k.ro a luat masurile rezonabile de precauție pentru protejarea confidențialității datelor furnizate pe Internet însă cu toate eforturile depuse este cunoscut faptul ca acest mod de transfer de date nu este complet sigura astfel ca nu putem răspunde pentru acest mod de a ne transmite datele tale însă odată ce le primim folosim procedurile interne stricte privind securitatea datelor.

www.my-k.ro

Ultima actualizare: 24 Mai 2018



Politica de utilizare cookie



1. Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare
Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, în website-urile și aplicațiile operate de S.C. Steel Consult SRL cu sediul social în UNIRII, Nr. 9, bl. 10, sc. B, et. 2, ap. 81, Postal Code 77160, ORAS POPESTI LEORDENI, Ilfov, (denumită în continuare Steel Consult) pe site-ul www.my-k.ro (denumit în continuare site).
Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:
• de funcționare a site-ului,
• de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,
• pentru publicitate.
Această politică se completează cu politica Steel Consult cu privire la protecția datelor personale în general pe care o puteți găsi mai sus și cu Termenii și Condițiile site-ului pe care le puteți găsi aici, pe care vă încurajăm să le citiți, acestea incluzând informații suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul Steel Consult pentru protecția datelor personale, toate scopurile prelucrărilor de date de către Steel Consult, drepturile dumneavoastră, precum și excepțiile și limitele acestora etc.
2. Ce sunt cookie-urile?
Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server Steel Consult sau către un server al unei terțe părți.
3. La ce sunt folosite cookie-urile?
Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.
Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile Steel Consult pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.
4. Ce cookie-uri folosim?
Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.
5. Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?
O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:
• cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului
• cookie-uri de analiză
• cookie-uri pentru publicitate
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.
6. Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?
Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
7. Blocare cookie-uri
În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:
• cumpărați online
• vă autentificați în contul dumneavoastră
În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos:
Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.
8. Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri
În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.
Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.
9. De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit.
Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
• Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
• Oferte adaptate intereselor utilizatorilor
• Reținerea parolelor
• Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
• Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
• Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
• Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.
10. Securitate și aspecte legate de confidențialitate
În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
• Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
• Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
• Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.
11. Linkuri și informații suplimentare utile
Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/
Nu vom utiliza aceste cookie-uri în alte moduri decât cele indicate în prezenta Politică de utilizare cookie-uri.
Ultima actualizare: 07 Mai 2020